ГоловнаПолітика

Ромпей: Росія постачає зброю бойовикам на Донбасі

Голова Євроради висловив співчуття сім'ям загиблих українських військових

Ромпей: Росія постачає зброю бойовикам на Донбасі
Фото: Макс Левин

Президент Ради Євросоюзу Герман ван Ромпей звинувачує Росію в постачанні озброєння сепаратистам у Східній Україні.

Про це йдеться в його заяві. Зокрема ван Ромпей висловив своє щире співчуття українському народу і уряду після загибелі 49 осіб, які були на борту збитого військово-транспортного літака Іл-76 Збройних сил України.

Президент Ради ЄС наголосив, що тоді як легітимна сила завжди повинна використовуватися стримано, "немає ніяких сумнівів, що український уряд має зобов'язання і відповідальність для відновлення порядку в межах своїх кордонів".

"Також немає ніяких сумнівів, що озброєні бойовики, які тероризують громадян України, користуються зовнішньою підтримкою, включно з постачанням озброєнь і підкріплення у складі іноземних бойовиків. Росія, як сусідня держава, несе всю відповідальність за негайне припинення зовнішньої підтримки бойовиків і їх пересувань через її кордон", - наголошує ван Ромпей.

Він зазначив, що будь-яка інша поведінка і двозначність щодо того, що відбувається в Україні, є несумісною з міжнародними зобов'язаннями Росії перед Організацією безпеки і співробітництва в Європі та Організацією Об'єднаних Націй.

Нагадаємо, сьогодні в Україні день жалоби за загиблими в суботу військовослужбовцями - учасниками антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram