ГоловнаПолітика

Порошенко звернувся до українців: армія перейшла в контрнаступ

Президент скликає РНБО на понеділок

Порошенко звернувся до українців: армія перейшла в контрнаступ
Петр Порошенко

Президент Петро Порошенко після майже доби по трагедії в Луганську, де бойовики збили військово-транспортний літак Іл-76 з 49 людьми на борту, звернувся до нації.

Заяву оприлюднили на сайті голови держави.

"Сьогодні в Луганську та Маріуполі сталася жахлива трагедія. Загинули наші військові та прикордонники. Я схиляю голову перед героями, які загинули під час бойового завдання з відновлення державного кордону України. І одночасно я пишаюся українськими військовослужбовцями, прикордонниками, спецпризначенцями і десантниками, які рішуче продовжують боротися за мир на нашій землі. Україна сьогодні сумує за загиблими героями. Я отримав численні дзвінки від лідерів демократичних країн світу, які висловлюють нам свої щирі співчуття. Ми зробимо все можливе, щоб винних у загибелі військових знайшли, щоб терористи отримали адекватну відповідь і були покарані", - заявив Порошенко.

"Ви повинні знати, що сьогодні українська армія вперше перейшла в контрнаступ. Наші військові почали тіснити терористів. Я поставив Збройним силам України першорядне завдання - взяти під контроль державний кордон України, через який терористи отримують зброю, техніку, підкріплення, гроші", - заявив президент.

Він зазначив, що протягом останніх чотирьох днів у рамках спецоперації вибито бойовиків із Маріуполя і кількох населених пунктів Луганської та Донецької областей, взято під контроль 248 кілометрів державного кордону. За останню добу під час спроби проникнути на територію України знищили 7 автомобільних колон зі зброєю і з боєприпасами, кілька танків, бронетранспортерів, реактивну систему залпового вогню. У суботу військові захопили ще одну реактивну систему "Град".

"На понеділок, на 16 червня, я збираю засідання Ради національної безпеки і оборони. У порядку денному - операції з відновлення державного кордону. І друге - рішучі кроки з упровадження мирного плану на Донбасі", - сказав Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram