ГоловнаПолітика

Бойовики збили в Луганську військовий літак, загинуло 49 осіб (оновлено)

Транспортник Іл-76 був підбитий при заході на посадку в аеропорту

У ніч проти 14 червня луганські бойовики збили військово-транспортний літак Іл-76, який перевозив особовий склад з метою ротації.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони,

"В ніч з 13 на 14 червня при заході на посадку в аеропорту Луганськ терористи цинічно і підступно пострілами вогнем із зенітної установки і великокаліберного кулемета вразили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України Іл-76, який здійснював перевезення особового складу з метою ротації. На борту літака знаходилися військовослужбовці, техніка, спорядження і продукти", - сказано в повідомленні.

CNN з посиланням на джерело повідомляє, що на борту було принаймні 49 осіб.

Таку ж кількість озвучив у коментарі Reuters спікер АТО Владислав Селезньов. За його інформацією, всі, хто були на борту, загинули.

За даними координатора групи "Інформаційний опір" Дмитра Тимчука, загиблі були десантниками 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади.

Як уточнив на своїй сторінці у Facebook депутат Верховної Ради Анатолій Гриценко, серед загиблих дев'ять членів екіпажу з Мелітопольської авіаційно транспортної бригади та 40 десантників з 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади.

В.о. заступника голови Дніпропетровської ОДА Борис Філатов, у свою чергу, написав у Facebook: "З 49 осіб загиблих: 9 - члени екіпажу із Запорізької області. Два десантники з Донецька, по одному: з Херсона, Одеси, Харкова, Луганська, Кіровограда. Останні 32 особи з нашої області: Дніпро - 10 осіб, Кривий Ріг - 6, Павлоград - 2, Дніпродзержинськ - 2, Нікополь - 2. Решта хлопці з сільських районів Дніпропетровщини. Ще один хлопець був зі Львова".

Імовірно, що ця трагедія стане найбільшою втратою Збройних сил з початку боїв на сході. Для порівняння, в бою під Волновахою 22 травня, коли бойовики застали зненацька солдатів 51-ї механізованої бригади з Володимира-Волинського, загинули 17 людей і 32 були госпіталізовані.

13 травня під Краматорськом терористи обстріляли українських десантників, в результаті чого загинуло семеро військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram