ГоловнаПолітика

ГПУ звинувачує МВС у саботажі розслідування вбивств на Майдані (оновлено)

Прокуратура отримує неякісні відповіді на свої запити

ГПУ звинувачує МВС у саботажі розслідування вбивств на Майдані (оновлено)
Олег Махницкий
Фото: kvedomosti.com

В.о. генерального прокурора Олег Махніцький заявив, що посадові особи МВС здійснюють приховану протидію розслідуванню масових убивств на Майдані.

Про це він заявив журналістам, повідомляє "РБК-Україна".

"На жаль, суттєво погіршилася робота з розслідування цього провадження... Є дані, які дозволяють припустити неофіційну й приховану протидію розслідуванню, яка, можливо, здійснюється посадовими особами МВС. Неякісно і несвоєчасно виконуються запити слідства ГПУ", - заявив Махніцький.

Він зазначив, що досі не проведено повний комплекс заходів з виявлення переліку співробітників спецпідрозділу МВС "Беркут", які можуть бути причетні до вбивств на Майдані в Києві.

"Не встановлено обставини вивезення або знищення вогнепальної зброї, яка була закріплена за співробітниками сепцроти ("Беркут")", - додав Махніцький.

Окрім того, Генпрокуратуру обурює той факт, що в травні МВС направило у відомство листа з проханням не викликати на допит співробітників міліції, оскільки це може істотно вплинути на їх психологічний стан.

Також Махніцький обурений, що для участі в антитерористичній операції МВС направило саме тих міліціонерів, які підозрюються у скоєнні злочинів проти активістів Євромайдану, і їх мають допитати прокурори.

Зокрема, як повідомив Українські Новини заступник генерального прокурора Олексій Баганець, керівництво міліції направило для участі в АТО бійців спецроти київського підрозділу "Беркута", які підозрюються в розстрілі активістів Євромайдану 20 лютого на вулиці Інститутській.

Окрім того, в зону АТО ці співробітники направлені саме з тією зброєю, яка, найімовірніше, застосовувалася для розстрілу мітингувальників.

Водночас Баганець зазначив, що справу проти трьох співробітників спецроти київського "Беркута", яких вдалося затримати і заарештувати, найближчим часом буде направлено до суду.

Нагадаємо, вчора голова Тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради щодо подій на Майдані Геннадій Москаль оприлюднив прізвища керівників трьох груп снайперів, які діяли в під час спроби зачистити Майдан в лютому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram