ГоловнаПолітика

Терористи, які застосували "Град", видавали себе за бійців Нацгвардії

Міноборони знайшло свідоцтва замаскованого транспортування "Градів"

Терористи, які застосували "Град", видавали себе за бійців Нацгвардії
Установка "Град" у Доброполья
Фото: novosti.dn.ua

Міноборони України повідомило, що обстріл Добропілля з реактивних систем залпового вогню "БМ-21 "Град " почався о 8.20 п'ятниці і мав на меті дискредитувати Нацгвардію.

"Бандити розташували свої вогневі позиції неподалік від населеного пункту Мерцалове. Злочинці зробили кілька залпів з РСЗВ БМ-21 "Град" й відкрили вогонь з озброєння БТР-80. Снаряди потрапили на територію овочесховища одного з підприємств Добропілля. У результаті бандитських дій проросійських терористів одна цивільна особа загинула та двоє поранені", - сказано в повідомленні.

На місці вогневого удару виявлено три снаряди від РСЗВ "Град", які так і не вибухнули, а на полі поблизу овочесховища нараховано тринадцять воронок.

Після здійснення вогневого удару найманці, уникаючи удару у відповідь з боку сил АТО, залишили район, але попередньо замінували покинуту ними установку БМ-21 "Град" і місцевість навколо неї.

"Представники підрозділу Збройних сил України, який вийшов у цей район, з'ясували, що там знаходився загін проросійських терористів, який мав на озброєнні три установки БМ-21, один БТР-80 і два автомобілі КамАЗ, і складався з осіб кавказької та слов'янської зовнішності, що видавали себе за військовослужбовців Національної гвардії", - сказано в повідомленні.

Військовослужбовці з'ясували обставини бандитського нападу терористів, провели зачистку району, розмінування і розрядку установки РСЗВ "Град".

"Під час огляду терористичного знаряддя з'ясувалося, що установка БМ-21 мала всі ознаки маскування під звичайну вантажівку. Зловмисники обладнали її фальшбортами і кріпленням додаткового тенту. Також шасі установки мають свіжі сліди кріплення машини під час ймовірного перевезення на спеціальному трейлері", - зазначають у Міноборони.

На пошуки залишків загону найманців відправлено підрозділ ЗСУ, який має на меті у взаємодії з армійською авіацією остаточно знищити це терористичне угрупування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram