ГоловнаПолітика

Аваков пригрозив розігнати блокувальників будівлі Держприкордонслужби (оновлено)

Активісти у відповідь пригрозили міністрові "третім Майданом"

Аваков пригрозив розігнати блокувальників будівлі Держприкордонслужби (оновлено)
Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков погрожує наказати силою розблокувати будівлю Державної прикордонної служби в Києві.

Про це він сказав брифінгу.

"Я даю короткий час для того, щоб ті, хто під впливом емоцій прийшов і емоційно вимагає через блокування штабу прикордонних сил вирішити їхні емоційні проблеми, схаменулися і піти у своїх справах. Інакше МВС розблокує будівлю силовим методом, здійснить арешти і звернеться до суду для відповідних санкцій", - сказав міністр.

Аваков вважає неприйнятним блокувати роботу прикордонної служби тоді, коли Україна перебуває на межі військового вторгнення сусідньої держави.

Він зазначив, що неможливість роботи прикордонників зриває всю антитерористичну операцію.

Міністр наголосив, що в цій ситуації активісти, блокуючи Держприкордонслужбу, є зрадниками і злочинцями.

Тим часом сотник 14 сотні Володимир повідомив "Українські новини", що активісти Майдану не мають наміру розблоковувати будівлю Держприкордонслужби, незважаючи на заяву Авакова.

"Якщо він (Аваков) піде на такі заходи, то ризикує зібрати проти себе третій Майдан", - сказав він.

За словами сотника, активісти Майдану спілкувалися по телефону з представником Адміністрації Президента, де зараз розглядають їхню вимогу про відставку голови Держприкордонслужби Миколи Литвина.

Володимир наголосив, що розходитися активісти не збираються і розглядають можливість того, щоб залишити частину людей на ніч.

Нагадаємо, вранці в четвер близько 200 активістів Майдану почали блокувати будівлю Державної прикордонної служби з вимогою відставки голови відомства Миколи Литвина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram