ГоловнаПолітика

Російський телеканал "довів" використання фосфорних бомб у Слов'янську кадрами боїв в Іраку

Московські ЗМІ продовжують плодити фальшивки про Україну

Російський телеканал "Звезда" використовував відеозйомку боїв в Іраку 10-річної давності, щоб переконати глядачів у тому, що українські силовики використовують фосфорні бомби під Слов'янськом.

Про це заявив спікер АТО Владислав Селезньов у своєму "Фейсбуці".

"Російські ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що українські силовики нібито використовували фосфорні бомби проти мирного населення. На підтвердження цього телерадіокомпанія Збройних сил РФ "Звезда" використовувала кадри, зняті 2004 року в місті Ель-Фаллуджа, Ірак. У розпорядженні Центру АТО є копія відеозйомки в Іраку", - написав він.

Селезньов також запевнив, що російські ЗМІ брешуть про використання українськими військами проти мирного населення систем залпового вогню "Град".

"Ця інформація так само не відповідає дійсності. Немає жодного, документально зафіксованого факту, використання силами АТО системи "Град". Всі ці домисли, тим більше дивні, враховуючи ту обставину, що саме російські війська використовували установки "Град" для нанесення ударів по містах Чеченської республіки. В результаті загинули десятки тисяч мирних жителів. Про ці факти добре відомо світовому співтовариству, вони зафіксовані на численних фото та відеоматеріалах", - написав Селезньов.

Він зазначив, що Україна ніколи не застосовуватиме такі методи ведення війни, які Росія використовує у власних контртерористичних операціях, зокрема проти мирного населення Чечні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram