ГоловнаПолітика

Лозінського знову затримали (оновлено)

Колишнього парламентаря, засудженого за вбивство, вчора достроково випустили з в'язниці

Лозінського знову затримали (оновлено)
Фото: tsn.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання Віктора Лозінського сьогодні вранці. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Спеціальна група карного розшуку МВС України затримала кілька хвилин тому Віктора Лозінського", - повідомив він.

Виконувач обов'язків генерального прокурора Олег Махніцький згодом повідомив, що Лозінського доправлять до Києва. Він розповів, що 11 червня відразу ж після отримання інформації про звільнення Лозінського наказав затримати екс-депутата, за ним установили зовнішнє спостереження, а Державна прикордонна служба отримала вказівку не випускати його з країни.

За даними Генпрокуратури, відразу після звільнення Лозінський поїхав додому, а вранці 12 червня сів у особистий автомобіль і вирушив у невідомому напрямку. Правоохоронці затримали екс-депутата біля Білої Церкви Київської області.

Затриманого триматимуть під вартою до винесення рішення в його справі Апеляційним судом.

Нагадаємо, колишній парламентар Віктор Лозінський, засуджений за вбивство, вчора достроково вийшов із в'язниці. У Державній пенітенціарній службі пояснили, що таке рішення спричинене погіршенням здоров'я Лозінського.

Водночас прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагав притягнути до відповідальності всіх осіб, через дії або бездіяльність яких стало можливим звільнення Лозінського.

А сьогодні прокуратура Київської області внесла апеляційну скаргу на рішення Бориспільського міжрайонного суду про дострокове звільнення Лозінського.

Як відомо, 2010 року Лозінського засудили до 15 років ув'язнення за вбивство жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника, яке сталося на території мисливських угідь. Згодом термін ув'язнення скоротили до 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram