ГоловнаПолітика

Мер Донецька просить Порошенка почати переговори з ДНР

Лук'янченко вважає, що жоден найманець не воює за ідею

Мер Донецька просить Порошенка почати переговори з ДНР
Фото: www.segodnya.ua

Мер Донецька Олександр Лук'янченко просить президента Петра Порошенка почати переговори з Донецькою народною республікою за посередництва Росії.

"Хочу звернутися до президента України Петра Порошенка та Верховної Ради України з проханням почати переговори з представниками Донецької народної республіки за посередництва Росії. Потрібно припинити цю братовбивчу війну, поки є хоч один шанс її зупинити", - заявив Лук'янченко під час прес-конференції, звертаючись до президента та Верховної Ради України, передає "Інтерфакс-Україна".

Мер зазначив, зокрема, що ситуація у регіоні досить складна. "Звучать заклики від деяких депутатів у Луганській та Донецькій областях про введення воєнного стану. Але ніхто не розбирається, чому сотні озброєних людей проникають на територію нашої країни. Хто їм платить?", - сказав мер. Він вважає, що жоден найманець не воює за ідею.

За його словами, всі структури життєзабезпечення міст та районів Донецького регіону знаходяться на межі гуманітарної катастрофи, і введення воєнного стану "не поліпшить, а лише погіршить ситуацію".

"Військовий стан зруйнує інфраструктуру міст, призведе до катастрофи та величезного неконтрольованого потоку біженців. У Донецькій та Луганській областях знаходяться 42 великих міста, 36 районів та близько 7 млн людей", - сказав Лук'янченко.

Градоначальник також констатував погіршення криміногенної ситуації в регіоні. За його даними, з 2 по 9 червня до органів міліції надійшла 2201 заява, за останній тиждень скоєно 32 пограбування. Окрім того, за минулий тиждень відбулися 26 викрадень автомобілів, а 7 червня з шахти імені Скочинського невідомі вивезли 720 кілограмів вибухових речовин.

Нагадаємо, в.о. міністра оборони України Михайло Коваль заявив, що питання введення воєнного стану в окремих місцевостях Донецької та Луганської областей не стоїть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram