ГоловнаПолітика

Затриманих журналістів російського телеканалу звільнили

Андрія Сушенкова і Антона Малишева підозрювали у спостереженні за блокпостом українських силовиків

Затриманих журналістів російського телеканалу звільнили
Фото: телеканал «Звезда»

Затриманих у п'ятницю, 6 червня, на сході України представниками Національної гвардії журналістів телеканалу "Звезда" Андрія Сушенкова й Антона Малишева звільнили. Їх передали російській стороні і літаком міністерства оборони Росії доправили в Москву, передає Радіо Свобода.

Сушенкова і Малишева затримали недалеко від Слов'янська за підозрою у спостереженні за блокпостом українських силовиків і у зборі інформації про нього.

Вони мали документи, що підтверджують акредитацію при самопроголошеній "Донецькій народній республіці". Кореспондентів поставили на коліна, наділи на голови балаклави, а потім відвезли в невідомому напрямку.

Журналісти провели три дні на військовому блокпосту, де, за їхніми словами, "було голодно, спекотно, брудно і місцями боляче. Температура була під 50 градусів, це було найскладніше - відчувався брак води". Їх не катували, але били під час допитів, розповіли Сушенков і Малишев.

Нагадаємо, МЗС Росії зажадало від Києва вжити негайних заходів для звільнення співробітників знімальної групи "Звезды". Керівництво телеканалу звернулося до президента України Петра Порошенка.

У травні майже тиждень СБУ тримала під вартою двох російських журналістів телеканалу LifeNews.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram