ГоловнаПолітика

Байден: Путін має розпочати співпрацю з Порошенком

США готові працювати з новим президентом України

Байден: Путін має розпочати співпрацю з Порошенком
Фото: EPA/UPG

Віце-президент США Джозеф Байден очікує, що президент Росії Володимир Путін почне співпрацю з новою українською владою. Про це він сказав на зустрічі з президентом Петром Порошенком в Адміністрації президента.

"Ми очікуємо, що пан Путін не відмовиться від виконання своїх зобов'язань та обіцянок, про які він заявляв... А також розпочне співпрацю з новою українською владою", - сказав Байден.

Він запевнив, що принаймні США зацікавлені працювати з Тимошенко. Байден підкреслив, що США відкидають твердження про те, що світ мусять поділити на сфери впливу, оскільки кожна країна і кожен народ мають самостійно приймати рішення про свій майбутній розвиток без будь-якого зовнішнього втручання.

Нагадаємо, посол РФ Михайло Зурабов, який нещодавно повернувся в Україну, заявив, що Росія готова розпочати робочий діалог із Порошенком, але без офіційних візитів.

Наразі Порошенко і Путін зустрілися лише раз - 6 червня у Франції, де відзначалася 70-а річниця висадки союзників у Нормандії. На цій зустрічі, за словами Порошенка, він заявив Путіну, що Крим є українським. Крім того, на сьогоднішній інавгурації Порошенко назвав Росію окупантом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram