ГоловнаПолітика

Нацгвардія закликає Порошенка ввести надзвичайний стан на Донбасі

А також закрити кордон з Росією

Нацгвардія закликає Порошенка ввести надзвичайний стан на Донбасі
Фото: http://vv.gov.ua

Національна гвардія України вимагає від новообраного президента Петра Порошенка ввести надзвичайний стан на сході країни.

Вимоги оприлюднив у п'ятницю в Києві начальник громадського штабу Нацгвардії Володимир Волков, повідомляє "Радіо Свобода".

Окрім того Нацгвардія вимагає посилити прикордонні війська частинами Збройних сил та закрити кордон з Росією.

Гвардійці також пропонують керівникам держави розгорнути широкомасштабну військову операцію в Донецькій та Луганській областях з використанням армії, Національної гвардії та народного ополчення для знищення бойовиків.

"Ми пропонуємо уточнення антитерористичній операції: змінити назву на широкомасштабну військову операцію. Це змусить наших діячів визнати, що ми знаходимося у стані війни, і визнати, що у нас є ворог", - сказав Волков.

Він зазначив, що в дію вступають військові закони, за якими буде проведена широкомасштабна операція, "яка не може тягнутися роками і яка має завершитися у встановлені терміни".

Ще однією вимогою Нацгвардії є залучення до відповідальності, відповідно до законів воєнного часу, посадових осіб, винних, як кажуть у вимогах, у злочинній бездіяльності, саботажі та прямій зраді Україні.

Як повідомлялося раніше, командир батальйону "Донбас" пообіцяв взяти кордон "під замок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram