ГоловнаПолітика

ІО: відео розстрілу заручників у Горлівці - постановка

Зокрема, постріли по звуку визначили як холості

ІО: відео розстрілу заручників у Горлівці - постановка
Фото: Скрин-шот с видео

Відео, на якому нібито відображено розстріл українських офіцерів бойовиками ДНР за наказом ватажка горлівських бойовиків Ігоря Безлера (також відомий як "Біс"), є постановочним.

Про це повідомляє група "Інформаційний опір" з посиланням на експертів, які проаналізували відео.

"Вектор падіння тіл не збігається з напрямком пострілу. Судячи по звуку брязкоту затвора зводили 2 АК 74, по звуку - постріли холості (тому й поодинокі). Офіцери одягнені в цивільне. У білосніжну сорочку, перебуваючи при цьому кілька днів у полоні (вона була б м'яко кажучи не дуже чиста, і після пострілів, поки він падав, біла сорочка була б в крові). Облич не показали", - сказано в повідомленні.

"Обидва падають акуратно, прокочуючись і піднімаючи ноги, хоча повинні відкинутися в напрямку польоту кулі. Той, хто в білій сорочці, під час падіння видно як піднімає голову й потім дбайливо кладе на підлогу, щоб не забити. Розстріл відбувається в невеликому приміщенні. Стрілянина в приміщенні може взагалі викликати рикошет. Цього не спостерігається. Присутні не бояться отримати поранення від рикошету кулі", - наводиться висновок експертів.

Розкадрування відео результату не дає, оскільки це не монтаж, а, найімовірніше, постановочна зйомка розстрілу.

Нагадаємо, раніше в Інтернеті з'явилося відеозвернення, на якому Безлер погрожує розстріляти всіх офіцерів, які перебувають у полоні в Горлівці. Наприкінці відео за його наказом людина в масці стріляє по двох людях, які стояли біля стіни.

Слід зазначити, що раніше раніше в Горлівці людьми Безлера була інсценована "публічна страта" начальника кримінальної міліції Калінінського району міста Романа Бабюка і начальника карного розшуку цього ж району Дмитра Крикунова. Пізніше з'ясувалося, що "розстріл" вівся холостими набоями, а міліціонери живі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram