ГоловнаПолітика

МЗС РФ: Росія не сприятиме роззброєнню сепаратистів

У Москві заперечують координацію сепаратистів

МЗС РФ: Росія не сприятиме роззброєнню сепаратистів

Заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков заявив, що роззброєння сепаратистів у Донецькій і Луганській областях є першорядним завданням.

"Зараз потрібно не лікувати симптоми, не температуру збивати, а шукати першопричини конфлікту, які цілком очевидні, і долати їх. Тоді легше піде і роззброєння збройних формувань, які прагнуть захистити інтереси російського і російськомовного населення на південному сході України", - сказав Рябков в інтерв'ю російському "Интерфаксу".

"Відповідно, роззброєння ополченців - не першочергове завдання", - додав він.

За його словами, Україна повинна припинити антитерористичну операцію, почати процес врегулювання кризи, "що включає, зокрема, звільнення політв'язнів і запуск політичного діалогу відповідно до положень "дорожньої карти" ОБСЄ". Відповідаючи на питання про те, чому Росія не прагне вплинути на бойовиків, щоб ті склали зброю, Рябков сказав: "На території України немає ні співробітників російських силових структур, ні, тим більше, наших регулярних військових формувань".

"Нинішній сплеск конфлікту із застосуванням зброї відбувається через причини, до яких Росія ніяк не причетна", - запевнив Рябков.

Нагадаємо, Служба безпеки України оприлюднила телефонні розмови отамана "Всевеликого війська донського" Миколи Козіцина, які встановлюють безпосередню причетність російських так званих козацьких структур, координованих з Москви, до постачань зброї терористичним організаціям, що діють на сході України, а також до викрадення представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ 29 травня.

17 квітня Росія разом з Україною, США та ЄС підписала в Женеві документ, в якому зобов'язалася сприяти роззброєнню незаконних військових формувань в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram