ГоловнаПолітика

МЗС вимагає від Москви наказати козакам відпустити спостерігачів ОБСЄ

Причетність донських козаків до викрадення раніше довела СБУ

МЗС вимагає від Москви наказати козакам відпустити спостерігачів ОБСЄ
Фото: korrespondent.net

МЗС України вимагає від Кремля наказати російським козацьким формуванням, які діють на сході України, відпустити захоплених 29 травня представників ОБСЄ.

Про це йдеться в заяві Міністерства.

МЗС нагадує, що Служба безпеки України оприлюднила телефонні розмови отамана "Всевеликого війська донського" Миколи Козицина, які встановлюють безпосередню причетність російських так званих козацьких структур, координованих з Москви, до постачань зброї терористичним організаціям, що діють на Сході України, а також до викрадення представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ 29 травня.

"Вимагаємо від координаторів з "білокам'яної" негайно дати наказ своїм бандформуванням звільнити заручників, у тому числі представників ОБСЄ, які користуються привілеями та імунітетами відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні відносини 1961 року, і припинити терор проти жителів східних областей України", - сказано в заяві.

Нагадаємо, 29 травня групу з чотирьох представників ОБСЄ викрали бойовики в Сєвєродонецьку (Луганська область). Вони досі залишаються в полоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram