ГоловнаПолітика

Майдан потрібно легалізувати, - Плачков

На думку експерта, поліпшити економічний потенціал Києва дозволить розвиток інфраструктури

Майдан потрібно легалізувати, - Плачков
Фото: Макс Левин

Глава наглядової ради "Київенерго" Іван Плачков вважає, що першочерговим завданням для новообраної Київради має стати підготовка до майбутнього опалювального сезону.

Про це він заявив сьогодні на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"Першочергове завдання для нової Київради - це підготовка до зими", - зазначив Плачков.

На його думку, для поліпшення економічного потенціалу столиці потрібно зайнятися питаннями водопостачання, інфраструктури, транспортної розв'язки.

"Потрібно почати розвивати інфраструктуру. Це потягне за собою нові робочі місця. Це може стати локомотивом економічного розвитку міста", - вважає Плачков.

На його думку, новій київській владі буде дуже складно працювати, тому що її контролюватимуть Київрада, Верховна Рада і Кабмін, який "набирає силу і рейтинг".

Ще однією проблемою Плачков вважає невизначений статус учасників Майдану. Він вважає небезпечним те, що деякі активісти погрожують представникам влади і "займаються рекетом".

"Зараз Майдан знаходиться поза законодавством. Його потрібно організувати в громадську організацію, яка б працювала в рамках українського законодавства", - резюмував Плачков.

Нагадаємо, Віталій Кличко заявив, що барикади і намети на Майдані пора прибирати. Проте активісти, які досі перебувають там, з ним не погодилися і повідомили, що збережуть табір. Пізніше Кличко сказав, що Майдан у Києві повинен сам визначитися зі своїм майбутнім. Розганяти активістів ніхто не буде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram