ГоловнаПолітика

Керівництву АТО дозволили зупиняти підприємства

Раніше призупиняти роботу підприємств можна було лише за погодженням із керівництвом підприємств

Верховна Рада зобов'язала підприємства, установи й організації, що розташовані в районі проведення антитерористичної операції, частково або повністю припиняти свою роботу на вимогу керівників АТО.

За законопроект №4985 за основу і в цілому проголосували 239 депутатів за мінімально необхідних 226.

Раніше призупинити роботу підприємств у районі проведення АТО можна було лише за погодженням з керівництвом підприємств, установ і організацій.

Окрім того, Рада вирішила, що в районі проведення АТО можуть виникнути додаткові обмеження прав і свобод громадян.

Цим документом Рада зарахувала Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації до суб'єктів боротьби з тероризмом, а також цю службу та Службу зовнішньої розвідки - до міжвідомчої координаційної комісії антитерористичного центру при Службі безпеки України.

Парламент надав Міністерству оборони додаткові повноваження в забезпеченні захисту від терористичних зазіхань об'єктів і майна Збройних сил, а також зброї масового ураження, боєприпасів, вибухових і отруйних речовин, які перебувають у військових частинах.

У разі проведення АТО Міноборони надано право брати участь у затриманні осіб, а в разі реальної загрози життю і здоров'ю людей - право на знешкодження терористів.

Також Рада розширила повноваження центральних органів виконавчої влади у сфері захисту державного кордону та органів охорони кордону з надання антитерористичного центру необхідних сил і засобів та використання їх не тільки на території пунктів пропуску через кордон, а й на всій території проведення АТО.

Законом також розширено повноваження управління держохорони в наданні необхідних сил і засобів антитерористичному центру під час проведення АТО.

Нагадаємо, 7 квітня розпочалася антитерористична операція на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram