ГоловнаПолітика

Австрія підозрює сина Азарова у відмиванні грошей, - ЗМІ

Син екс-прем'єра нібито порушив закон ЄС щодо санкцій

Австрія підозрює сина Азарова у відмиванні грошей, - ЗМІ
Фото: tsn.ua

Австрійська прокуратура веде слідство щодо Олексія Азарова, сина колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

Про це повідомляє австрійська газета Die Presse, повідомляє "Інтерфакс-Україна". Як стало відомо виданню з юридичних кіл, прокурор Відня почав наприкінці лютого розслідування проти Олексія Азарова.

"Азаров-молодший, його дружина Лілія, ще один громадянин України, а також податковий консультант Крістоф Г. з австрійського міста Кремс і бізнес-адвокат Фрідріх Б. з Бадена звинувачуються у відмиванні грошей і порушенні закону ЄС з санкцій", - йдеться в статті "Україна: підозра у відмиванні грошей в Австрії".

Видання нагадує, що Азарова внесено до списку осіб, щодо яких ЄС застосував санкції. Австрійська прокуратура почала слідство після повідомлення одного з австрійських банків про підозру про відмивання грошей.

"(…) розслідування поширювалося, зокрема, на діяльність фірми Garda Handels-und Beteiligungs GmbH в центрі Відня, якою в минулому керувала дружина Азарова Лілія. Остання працювала галеристкою на вулиці Паркове кільце (Parkring) у Відні і володіла до травня 2014 року часткою у віденському журналі Vienna Deluxe Magazine", - йдеться в статті.

"Підозрюваний бізнес-адвокат Фрідріх Б. є ключовою фігурою господарської діяльності оточення В.Януковича в Австрії. За запитом Die Presse він підкреслив, що не порушував приписи санкцій ЄС і що йому невідомі злочини, на підставі яких його діяльність могла б вважатися відмиванням грошей. "Незважаючи на європейські політичні цілі я переконаний в австрійському праві і справедливості", - сказав Б.", - зазначає видання.

Нагадаємо, в березні Швейцарія заморозила рахунки Олексія Азарова, він також потрапив під санкції ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram