ГоловнаПолітика

G7 закликає сепаратистів на Донбасі роззброїтися

Міжнародна спільнота закликає українську владу зважено підходити до проведення АТО

G7 закликає сепаратистів на Донбасі роззброїтися
Фото: yuzle.com

Лідери країн "Великої сімки" закликають незаконні збройні групи в Україні роззброїтися.

Про це йдеться в комюніке лідерів країн G-7 від 4 червня.

"В умовах неприйнятного втручання у суверенні справи України з боку Російської Федерації, ми стоїмо на боці українського уряду і народу. Ми закликаємо незаконні озброєні групи до роззброєння. Ми спонукаємо українську владу підтримувати зважений підхід у проведенні операцій з відновлення законності і порядку", - йдеться в комюніке.

При цьому наголошується, що G-7 підтримує істотний внесок Організації з безпеки і співробітництва в Європі для деескалації кризи в Україні за допомогою роботи спеціальної моніторингової місії зі спостереження за дотриманням прав людини та інших інструментів ОБСЄ.

"Ми високо цінуємо готовність української влади продовжувати діалог національної єдності із залученням максимальної кількості сторін. Ми вітаємо "Меморандум миру і злагоди", який ухвалила Верховна Рада 20 травня і висловлюємо бажання, щоб він міг бути швидко реалізований", - підкреслюється в комюніке.

Окрім того, лідери G-7 закликали парламент і уряд України продовжувати сприяти проведенню конституційної реформи для того, щоб забезпечити основу для поглиблення та зміцнення демократії і задоволення прав і прагнень усіх українців у всіх областях країни.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Анґела Меркель стверджує, що G-7 обговорюватиме подальші санкції щодо Росії, якщо ситуація не зміниться.

Слід також зазначити, що Служба безпеки України від 2 червня затримала безпосереднього організатора і координатора поставок зброї і боєприпасів з Росії для терористів, що діють на території Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram