ГоловнаПолітика

СА з Євросоюзом підпишуть найпізніше 27 червня

Петро Порошенко готовий підписати документ відразу ж після інавгурації

СА з Євросоюзом підпишуть найпізніше 27 червня
Фото: EPA/UPG

Євросоюз підпише економічну частину угоди про асоціацію з Україною найпізніше 27 червня, в день саміту ЄС.

Про це сказав журналістам голова Євроради Герман ван Ромпей.

"У будь-якому випадку ми підпишемо угоду про асоціацію з Грузією та Молдовою 27 червня перед початком засідання Ради у присутності 27 глав держав (Євросоюзу). Що стосується України, ми вже підписали політичні розділи угоди про асоціацію 21 березня. Решту частин ми підпишемо, найпізніше, 27 червня цього року", - сказав Ромпей, передає РИА Новости.

У свою чергу, новообраний президент України Петро Порошенко заявив, що готовий підписати економічну частину угоди про асоціацію з ЄС відразу після своєї інавгурації, яка відбудеться 7 червня.

"Я готовий підписати економічну частину угоди про асоціацію та ввести зону вільної торгівлі з ЄС відразу після інавгурації", - заявив Порошенко в середу під час зустрічі у Варшаві з президентом Австрії Гайнцом Фішером.

Нагадаємо, угода про асоціацію України та ЄС після зміни влади в Києві було розділено на політичну частину, підписану в березні, і економічну, підписання якої очікується 27 червня на саміті Євросоюзу в Брюсселі.

Наприкінці травня видання Wall Street Journal повідомило, що Порошенко попросив керівництво ЄС дати йому більше часу для підписання договору про асоціацію. Сам Порошенко спростував цю інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram