ГоловнаПолітика

СБУ затримала координатора постачань зброї для терористів

Громадянин "Г" організував в'їзд на територію України 7 вантажівок з озброєнням

Служба безпеки України 2 червня затримала безпосереднього організатора і координатора постачань зброї та боєприпасів із Росії для терористів, які діють на території Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Громадянин України "Г" в інтересах терористичної організації "Луганська народна республіка" 31.05.14 р. у взаємодії з представниками ГРУ ГШ ЗС РФ, російськими прикордонниками і своїми поплічниками з-поміж місцевих "сепаратистів" організував незаконний в'їзд на територію України з РФ 7 вантажівок з озброєнням і боєприпасами.

Фото: http://www.sbu.gov.ua

Окрім постачання зброї в східні регіони України, затриманий вербував громадян з-поміж колишніх військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів у Києві й інших регіонах, щоб опісля відправити їх на Донбас для участі у збройних нападах на місцевих жителів і сили АТО.

"Г" також організував виготовлення агітаційних листівок, які планував поширювати в Києві. Зазначені друковані матеріали містили заклики від імені т.зв. «Київської республіки» вступати до лав терористичних організацій і чинити опір діючій владі. Інші листівки, в яких йшлося про «криваві гроші» та «фашизм», планували розклеювати на банкоматах Києва.

2 червня співробітники СБУ затримали також трьох спільників "Г", які намагалися організувати постачання з Києва амуніції (бронежилети і «розгрузи» загальною вартістю близько 100 тис. грн) для сепаратистів на сході України.

Фото: http://www.sbu.gov.ua

Проти "Г" порушено кримінальне провадження за ст. 2583 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram