ГоловнаПолітика

МВС повідомляє про захоплення військової частини в Луганську

Ще одну ВЧ штурмували і підпалили

МВС повідомляє про захоплення військової частини в Луганську
Архив
Фото: EPA/UPG

300 озброєних сепаратистів 3 червня захопили військову частину Міноборони №А0194 в Кам'янобрідському районі Луганська.

"Кам'янобрідський район. До чергової частини надійшло повідомлення про те, що озброєні люди в кількості приблизно 300 осіб захопили ВЧ №А0194. Всі військовослужбовці евакуйовані, територія військової частини знаходиться під контролем озброєних людей. Серед особового складу військової частини постраждалих немає. Інформації про кількість захопленої зброї та боєприпасів немає. Даний факт зареєстровано в ЕРДР за статтею 258 ч. 2 КК України", - написала на своїй сторінці в Facebook начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Луганській області Тетяна Погукай у середу.

У Жовтневому районі Луганська, за її інформацією, до чергової частини 3 червня о 21.50 надійшло анонімне повідомлення про те, що біля будинку по вул. Щаденка чути постріли в районі розташування військової частини №3035. "За попередніми даними встановлено, що 3 червня приблизно о 21.50 озброєні люди почали штурм в/ч 3035. Під час бойових дій сталася пожежа складу військової частини, вибухнуло 3 автомобілі. Інформації про постраждалих немає. У лікарню за медичною допомогою військовослужбовці та цивільні особи не зверталися", - повідомила Погукай.

Інцидент з ще однією військовою частиною стався в Ленінському районі 31 травня пізно ввечері. "31 травня о 23.30 на військову частину №А1783, розташовану в м. Луганську, вулиця Гостра Могила, 155, було скоєно напад озброєними людьми, одягненими в камуфльований одяг, на головах маски - балаклави, чисельністю близько 150-200 осіб" , - інформує начальник відділу зі зв'язків з громадськістю. За її даними, під час нападу з військової частини було викрадено зброю (31 од. автоматів АКС-74, кулемет РПК- 74, 17 пістолетів ПМ), а також 22 автомобілі, переважно вантажівки, і 11 причепів.

Нагадаємо, в ніч проти середи понад 300 невідомих озброєних осіб оточили міліцейський полк патрульно-постової служби Нацгвардії України, який дислокується в Луганську, і відкрили вогонь у бік правоохоронців. Обстріл вівся з важкого озброєння: автоматів, кулеметів і мінометів і гранатометів, також працювали снайпери.

Штурм тривав понад десять годин, правоохоронці відстрілювалися, поки не використали весь боєзапас, до останньої кулі. Серед правоохоронців 3 людини поранено. Серед нападників - близько 20 поранено і 6 вбитих. Вогонь повністю знищив автопарк і приміщення штабу військової частини, пошкоджена казарма правоохоронців. Особовий склад військової частини передислокувався в безпечне місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram