ГоловнаПолітика

Обама про Порошенка: український народ зробив мудрий вибір

Президент США "вражений" баченням Порошенком того, як потрібно розвивати українську економіку

Президент США Барак Обама назвав обрання Петра Порошенка президентом України мудрим вибором народу.

"Український народ зробив мудрий вибір, обравши того, хто зможе повести його у складний період. США підтримуватимуть устремління українського народу не тільки найближчими днями чи тижнями, а й роками", - заявив Обама сьогодні після близько годинної зустрічі з Порошенком у Варшаві, повідомляє УНІАН.

Він також зазначив, що результати позачергових президентських виборів 25 травня продемонстрували прагнення більшості громадян України стати частиною Західного світу.

"Вибори Петра Порошенка президентом засвідчили, що українці відкинули насильство, корупцію і хочуть самостійно визначати своє майбутнє: важко трудитися, працювати над самоосвітою, щоб досягти успіху", - сказав Обама, зазначивши, що новообраний президент уособлює ці устремління.

Президент США повідомив, що під час розмови з Порошенком обговорив плани мирного врегулювання ситуації в Україні, питання енергетичної безпеки, зокрема зменшення залежності від постачання газу з Російської Федерації, створення прозорої системи державного управління й економічного розвитку України.

Обама зазначив, що був "вражений" баченням Порошенком того, як потрібно розвивати українську економіку, звернувши увагу на те, що він має за плечима багаторічний досвід роботи в бізнесі.

Нагадаємо, Петро Порошенко офіційно стане президентом України 7 червня, коли відбудеться його інавгурація у Верховній Раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram