ГоловнаПолітика

НАТО підтримало проведення АТО на Сході України

За словами Коваля, допомога Україні від країн Альянсу йде повним ходом

НАТО підтримало проведення АТО на Сході України
Фото: EPA/UPG

Всі міністри оборони країн-членів НАТО висловили підтримку керівництву України у проведенні антитерористичної операції на сході країни.

Про це, за підсумками участі у засіданні комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони у Брюсселі, заявив в.о. міністра оборони України Михайло Коваль, йдеться у повідомленні прес-служби Міноборони.

"Сьогодні ми отримали загальну підтримку наших дій Альянсом. Всі міністри оборони країн-членів НАТО висловили одностайну підтримку Україні, підтримали керівництво держави, Збройні сили, силові структури, які виконують завдання під час антитерористичної операції на Сході України. Також міністри оборони привітали український народ з новим легітимно обраним президентом - Верховним Головнокомандувачем Збройних сил України", - повідомив Коваль.

Голова оборонного відомства зазначив, що його розмова з міністрами оборони країн-членів НАТО була продуктивною і мала чітку практичну спрямованість.

"Допомога Україні від країн Альянсу йде повним ходом. Ми вже отримуємо практичну допомогу від Франції, Польщі, США, Великобританії, очікується, що приєднаються й інші країни-учасниці. Наразі мова йде тільки про не літальну зброю", - повідомив в. о. міністра.

Коваль також зазначив, що на сьогодні зібрано чимало доказів присутності серед терористів на Сході України представників Північнокавказького регіону та інших регіонів Росії.

"Ми їх бачимо щодня по нашому телебаченню. Вони є і серед полонених, яких захоплюють українські військовослужбовці. Таких моментів у нас дуже багато, всі вони документуються і йдуть в одну "папку" майбутнього судового процесу, який наша держава порушить стосовно тих, хто почав неоголошену війну на її території", - підкреслив генерал-полковник.

Нагадаємо, вчора Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен закликав Росію повернути Крим Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram