ГоловнаПолітика

Львівська облрада просить ГПУ і Мін'юст заборонити КПУ

Депутати звинувачують комуністів у співпраці з Януковичем

Львівська облрада просить ГПУ і Мін'юст заборонити КПУ
Фото: www.kpu.ua

Львівська облрада просить Генеральну прокуратуру і Міністерство юстиції заборонити Комуністичну партію України.

За відповідне звернення на сесії 3 червня проголосували 84 депутати за 59 необхідних.

"Згідно з наявними правовими нормами, політична партія повинна бути заборонена, якщо її дії спрямовані передусім на зазіхання на права і свободи людини. Тому Львівська обласна рада просить негайно подати на розгляд Верховного Суду, як суду першої інстанції, позовну заяву про заборону на території України Комуністичної партії", - сказано у зверненні.

Львівська облрада звинувачує КПУ в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, пропаганді війни та насильства, заклику до повалення конституційного ладу і співпраці з Віктором Януковичем.

Нагадаємо, 19 травня в.о. президента України Олександр Турчинов офіційно звернувся до Мін'юсту з приводу заборони КПУ через її ймовірну причетність до протиправних дій на шкоду Україні. Мін'юст України натомість надіслав запит до Генпрокуратури і СБУ провести розслідування діяльності КПУ. Міністр юстиції України Павло Петренко не виключив, що за результатами перевірки діяльності партії, ймовірно, порушать кримінальні справи проти її керівництва.

21 травня в Держдуму Росії внесли проект заяви палати "У зв'язку зі спробами заборони діяльності Компартії України", підписаний спікером Сергієм Наришкіним і керівниками всіх чотирьох думських фракцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram