ГоловнаПолітика

ГПУ порушила справу проти Олександра Януковича за несплату податків

Синові екс-президента закидають вже два злочини

ГПУ порушила справу проти Олександра Януковича за несплату податків
Фото: argumentua.com

Генеральна прокуратура розпочала кримінальне провадження проти Олександра Януковича, старшого сина колишнього президента України.

Про це сказав заступник генпрокурора Олексій Баганець, пише "Інтерфакс-Україна".

"Головне слідче управління Генпрокуратури зареєструвало кримінальне провадження стосовно Олександра Януковича, який за попередньою змовою з іншими особами організував ухилення від сплати податків низкою компаній на суму більш ніж 50 млн грн", - сказав він.

Нагадаємо, Олександр Янукович перебуває в розшуку за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу - службова фальсифікація, підробка документів, а також складання і видача неправдивих документів, що спричинило тяжкі наслідки.

Януковичу належить корпорація "Мако", проте активи, які до неї входять, так і не відомі. За певною інформацією, вона об'єднує 17 підприємств в Україні, Нідерландах і Швейцарії.

За оцінками експертів, йому належить низка енергетичних, газо- та вугледобувних підприємств, будівельна компанія "Марінсервіс", яка реконструює набережну в Балаклаві, виноробні компанії "Артемівськ Вайнері" та "Артвин", а також Всеукраїнський банк розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram