ГоловнаПолітика

Рада проголосувала за арешт Царьова

Взяття нардепа під варту підтримали 226 парламентарів

Рада проголосувала за арешт Царьова
Олег Царев в Донецке 11 апреля
Фото: Макс Левин

Верховна Рада дала згоду на притягнення Олега Царьова до кримінальної відповідальності, а також за обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Голосування проходило в два етапи. За притягнення Царьова до кримінальної відповідальності проголосували 235 депутатів. А за взяття його під варту - 226.

Після цього спікер Олександр Турчинов оголосив перерву.

Нагадаємо, Царьов - лідер громадського руху "Південний Схід". Рух було створено в березні, його прибічники активно діють у Харківській області. Своєю метою рух називає "формування Південно-Східної автономії, яка склалася історично". Генпрокуратура України раніше порушила щодо Царьова три кримінальні провадження у зв'язку з його публічними закликами на мітингу в Донецьку "до зміни територіальної цілісності країни шляхом її федералізації". За законом, депутат не може бути притягнутий до кримінальної відповідальності, це можливо після рішення Ради про зняття з нього недоторканності.

ГПУ звернулася до ВР з проханням позбавити недоторканності Царьова. Останній стверджує, що рішення Ради внести зміни до положення про недоторканність депутатів було прийнято спеціально під нього, щоб таким чином притягнути його до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram