ГоловнаПолітика

США та ЄС попередили повномасштабне вторгнення Росії в Україну, - Сікорський

Голова МЗС Польщі вважає, що Порошенко в змозі мати справу з Росією

США та ЄС попередили повномасштабне вторгнення Росії в Україну, - Сікорський
Радослав Сикорский
Фото: EPA/UPG

Дії США та Євросоюзу попередили повномасштабне вторгнення Росії в Україну, вважає міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

"Американські і європейські дії вже, можливо, попередили повномасштабне вторгнення в Україну", - зазначив міністр в інтерв'ю CNN, передає РБК-Україна.

При цьому, на його думку, провідну роль у зовнішньому захисті України грають США, а не ЄС. Сікорський повідомив, що незважаючи на президентські вибори, ситуація в Україні продовжує залишатися нестабільною. Реагуючи на цю ситуацію, НАТО зміцнило свою присутність біля кордону Росії, США направили 150 десантників до Польщі.

"Ми вітали б і більше військ і з Європи, і з США", - зазначив Сікорський.

"Ми просто вважаємо, що рівень безпеки по всій території НАТО повинен бути вище. І наразі у нас є бази НАТО, як спадщина холодної війни, в місцях, де вони були корисні під час протистояння з Радянським Союзом та неефективні зараз, враховуючи події останньої чверті століття. І це має тепер бути переглянуто", - підкреслив голова польського МЗС.

Він також висловив сподівання, що новий лідер України Петро Порошенко зможе забезпечити стабільність.

"Петро Порошенко - вихідець з Партії регіонів, був міністром при Януковичі. І він та людина, яка заслуговує довіри Заходу і який в змозі мати справу з Росією", - вважає Сікорський.

Нагадаємо, США вважають пропозицію Росії про створення гуманітарних коридорів в Луганській та Донецькій областях лицемірством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram