ГоловнаПолітика

Росія: НАТО має вимагати від України припинити АТО

В РФ вважають, що Альянс заохочує Київ до силових дій

Росія: НАТО має вимагати від України припинити АТО
Фото: emigrant-ussr.ucoz.ru

Росія закликала НАТО вимагати від України припинити антитерористичну операцію у східних областях України.

Про це постпред Росії при НАТО Олександр Грушко заявив у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, передає РБК-Україна з посиланням на " Росія 24".

"Ми закликали членів Ради вимагати від київської влади негайно припинити каральну операцію на південному сході країни та приступити до виконання Женевської домовленості від 17 квітня та "дорожньої карти" ОБСЄ. Це дозволило б перейти до справжнього загальнонаціонального діалогу, погодження загальноприйнятної конституційної реформи", - заявив Грушко.

Росія також розраховує, що "альянс засудить нарешті злочинні дії націонал-радикалів, які здійснюються в різних містах України".

На думку постпреда, НАТО заохочує Київ до силових дій, надаючи технічну підтримку, і несе частину відповідальності за зрив політичного процесу.

Нагадаємо, наприкінці травня Головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації порушило кримінальну справу стосовно "поки невстановлених військовослужбовців Збройних сил України, а також осіб з числа Національної гвардії України та "Правого сектору" за фактами обстрілів міст Слов'янськ, Краматорськ, Донецьк, Маріуполь та інших населених пунктів Донецької та Луганської області за ознаками застосування заборонених засобів та методів ведення війни.

Варто також зазначити, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликає Захід ввести проти Росії додаткові жорсткі санкції, щоб зупинити агресію Кремля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram