ГоловнаПолітика

У Київраду пройшли члени "молодої команди" Черновецького

Київський тервиборчком установив переможців у 24-х із 60 мажоритарних округів на виборах депутатів Київради

У Київраду пройшли члени "молодої команди" Черновецького
Фото: EPA/UPG

Депутатами Київської міської ради в мажоритарних округах повторно обрано Віталія Павлика, Сергія Кримчака й Олександра Супруненка, які раніше входили в так звану "молоду команду" екс-мера столиці Леоніда Черновецького.

Як повідомили "Інтерфакс-Україна" в Київській міській територіальній виборчій комісії, Павлик і Кримчак балотувалися від Демократичної партії України й обрані відповідно в округах №№ 9 і 10, Супруненко - самовисуванець в окрузі №8.

Також депутатами обрано ще чотирьох представників партії УДАР: окрузі №6 - Сергія Костюка, Сергія Леваду в окрузі №7, Сергія Котвицького в окрузі №12, Ігоря Баленка в окрузі №13. Крім того, в окрузі №11 депутатом обрано самовисуванця Володимира Гончарова.

Таким чином, Київський тервиборчком установив переможців у 24-х із 60 мажоритарних округів на виборах депутатів Київради, з них 17 є представниками партії УДАР.

Усього до Київради обирають 120 депутатів - по 60 у мажоритарних округах і за партійними списками.

На виборах депутатів Київради за партійними списками, за даними протоколів 1073 із 1082 виборчих дільниць 3% бар'єр долають 8 партій: "УДАР" - 39,69% , Радикальна партія Олега Ляшка - 9% , партія " Самопоміч" - 6,72% , ВО "Свобода" - 6,36% , "Батьківщина" - 4,05%, "Громадянська позиція" - 3,56% , "Нове життя" - 3,34% і "Єдність" - 3,23% . Партія "Демократичний альянс" набирає 2,94% .

На виборах київського міського голови після обробки протоколів 1062 виборчих дільниць із 1082 лідером перегонів залишається Віталій Кличко, який набирає 56,44% голосів виборців, Леся Оробець - 8,46% , Володимир Бондаренко - 7,96% , Олександр Омельченко - 7,5% , Микола Катеринчук - 5,14% .

Київський тервиборчком мав установити офіційні результати виборів у п'ятницю, 30 травня, Однак не зробив цього через те, що районні територіальні виборчі комісії не подали своєчасно свої протоколи і виборчу документацію. Станом на ранок неділі ще не склали протоколи Дніпровський і Оболонський райвиборчкоми. У міськвиборчкомі очікують отримати їх після обіду в неділю.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram