ГоловнаПолітика

ЦВК визнала вибори президента такими, що не відбулися, у 24 округах Донбасу

Ім'я новообраного президента оголосять до 3 червня включно

ЦВК визнала вибори президента такими, що не відбулися, у 24 округах Донбасу
Глава ЦИКа Михаил Охендовский у информационного табло
Фото: EPA/UPG

Центральна виборча комісія встановила, що голосування в межах 24 округів Донецької та Луганської областей на позачергових виборах президента не відбулося.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЦВК.

Зокрема, Центрвиборчком ухвалив, що вибори не відбулися в округах №41-46, №48 та №51-57 Донецької області, а також №105-113 і №116 - Луганської.

У повідомленні наголошено, що після утворення окружкомів у цих областях до ЦВК надходили численні заяви про захоплення приміщень комісій та адмінбудівель місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, в яких розміщувалися органи ведення Державного реєстру виборців, а також заяви про тиск на їхніх працівників і членів виборчкомів і перешкоджання їхній роботі.

Згідно з повідомленнями, що надходять до ЦВК, заяви свідчили про погіршення ситуації з підготовкою проведення виборів у цих регіонах.

ЦВК також відзначила відсутність можливості передати списки виборців і виборчі бюлетені комісіям 24 округів Донецької та Луганської областей.

Відповідно, голосування в цих округах не відбулося.

Як повідомляли, 31 травня ЦВК завершила прийом оригінальних протоколів із мокрими печатками від усіх окружних виборчих комісій.

Ім'я новообраного президента оголосять до 3 червня включно.

Нагадаємо, найбільшу кількість голосів на цих виборах набрав Петро Порошенко - за нього проголосували 54,7% виборців, що взяли участь у виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram