ГоловнаПолітика

Уряд збільшує витрати на харчування солдатів

Зараз військовослужбовець їсть на 17,5 грн на день

Уряд збільшує витрати на харчування солдатів
Фото: EPA/UPG

Уряд України збільшує грошове забезпечення воїнів-учасників антитерористичної операції і витрати на харчування військовослужбовців.

Про це на засіданні уряду в п'ятницю повідомив прем'єр Арсеній Яценюк, інформує прес-служба Кабміну.

"Сьогодні ми приймемо рішення про збільшення грошового забезпечення для українських героїв, які захищають незалежність і країну", - сказав він.

Яценюк також назвав неприйнятною ситуацію із забезпеченням військовослужбовців харчуванням.

Він зазначив, що на сьогодні виплати на харчування військовослужбовця на день становлять 17,5 грн. Враховуючи це, підкреслив він, уряд прийме рішення про збільшення витрат на харчування військовослужбовців.

Окрім того, Яценюк підкреслив необхідність змінити логістику постачання і забезпечення військовослужбовців: "Одна справа - збільшити витрати, інша - щоб до кожного військовослужбовця це дійшло. Тому що на цьому шляху буде ще троє-п'ятеро посередників, які під час бойових дій захочуть побачити свої доходи".

Прем'єр дав відповідне доручення в.о. міністра оборони України.

Ще одне питання порядку денного стосується виплат членам сімей загиблих воїнів АТО. Яценюк зазначив, що частина коштів для цих виплат передбачена в бюджетах відповідних міністерств, а частина буде виплачена через фонди.

Окрім того, Яценюк доручив віце-прем'єру з ЖКГ Володимиру Гройсману "терміново обдзвонити всі сім'ї, перевірити житлові умови і дати конкретний перелік, кого треба забезпечити житлом".

Нагадаємо, в четвер питання неналежного харчування військовослужбовців АТО порушили депутати Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram