ГоловнаПолітика

МЗС: пропозиція РФ надати гуманітарну допомогу Східній Україні - спроба допомогти терористам

Київ запропонував Москві зосередитися на допомозі жителям анексованого Криму

МЗС: пропозиція РФ надати гуманітарну допомогу Східній Україні - спроба допомогти терористам
Фото: zn.ua

Міністерство закордонних справ вважає звернення Росії до України дозволити їй надати гуманітарну допомогу Східній Україні спробою допомогти терористам.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

З повідомлення випливає, що МЗС України розглянуло звернення російської сторони з проханням надати їй можливість направити так звану російську гуманітарну допомогу у східні області України.

У зв'язку з цим сказано, що така пропозиція є черговим елементом пропаганди, щоб скористатися складною ситуацією, яку сама ж російська сторона спровокувала у східних областях України у власних вузькополітичних інтересах.

"Тому не слід виключати, що трюк із так званою гуманітарною допомогою - це не що інше, як завуальована спроба допомогти російським найманцям-терористам, які сьогодні опинилися у скрутному становищі через успішні дії сил антитерористичної операції", - наголошується у повідомленні.

При цьому зазначається, що 28 травня МЗС направив офіційну ноту-відповідь на звернення російської сторони з питаннь гуманітарної допомоги.

"У документі ми запропонували Москві замість цього зосередити увагу на задоволенні численних запитів про гуманітарну допомогу від жителів анексованої Росією Автономної Республіки Крим", - додано у повідомленні.

Зокрема, була висловлена стурбованість тим, що численні сигнали світової спільноти щодо різкого погіршення ситуації на українському півострові, внаслідок його окупації Росією, залишаються без адекватної реакції з її боку.

На закінчення сказано, що у ноті МЗС закликало російську сторону забезпечити швидке та неухильне виконання вже взятих на себе зобов'язань перед Україною та запобігти подальшому погіршенню ситуації на кримському півострові, який опинився на межі гуманітарної катастрофи внаслідок російської збройної агресії.

Раніше МЗС констатувало проблеми з доставкою гуманітарної допомоги на схід України через дії терористів.

Нагадаємо, у четвер Україна та Росія озвучили умови для початку переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram