ГоловнаПолітика

Представника Меджлісу вигнали з уряду Криму

Ленура Іслямова звинуватили у політичній заангажованості

Представника Меджлісу вигнали з уряду Криму
Ленур Ислямов
Фото: facebook.com/islyamov.lenur

Парламент Криму на позачерговому пленарному засіданні 28 травня звільнив Ленура Іслямова з посади в.о. заступника голови Ради міністрів Криму.

Про це повідомляє прес-служба парламенту Криму.

На посаду заступника голови Ради міністрів призначений Бальбек Руслан Ісмаїлович.

У повідомленні також наводяться слова першого заступника голови Держради Криму Григорія Йоффе.

"Причиною прийнятих рішень стали претензії до виконання Іслямова його обов'язків, зокрема, з розробки програм з облаштування депортованих народів Криму, з питань ЖКГ та водопостачання. На жаль, на мій погляд, пан Іслямов досить ангажований політично у своїй діяльності. Тому ми вирішили, що нам потрібно мати на цій посаді менш заангажовану людину", - сказав перший віце-спікер.

Як зазначає кримськотатарський сайт "Крим. Реалії", Руслан Бальбек завжди перебував в опозиції до Меджлісу кримськотатарського народу та постійно критикував діяльність його лідерів.

16 травня Руслан Бальбек опинився в числі делегації "лояльних" кримських татар на прийомі у президента Російської Федерації Володимира Путіна в Сочі, де обговорювалася тема облаштування кримськотатарського народу.

Власника кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова на посаду віце-прем'єра, як і Заура Смирнова на пост голови Республіканського комітету у справах національностей, делегував Меджліс кримськотатарського народу, який зобов'язав своїх представників в кримському уряді щотижня надавати звіт про конкретну роботу з облаштування кримських татар, яку проводить Радмін, а громадськість закликав не називати таке рішення співпрацею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram