ГоловнаПолітика

СБУ затримала одного з ватажків краматорських сепаратистів

"Псих" під час допиту заявив, що сепаратисти перетворилися на бандитів

СБУ затримала одного з ватажків краматорських сепаратистів
Фото: http://www.sbu.gov.ua/

Співробітники СБУ 27 травня в Харкові затримали одного з керівників сепаратистів у Краматорську Івана Лисенка, відомого під прізвиськом "Псих", під час спроби виїхати до Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Лисенко організував і озброїв групу з 40 бойовиків для терористичної діяльності та дестабілізації ситуації в місті.

Затриманий визнав, що підкорявся призначеному громадянином РФ Ігорем Гіркіним (прізвисько "Стрілець") так званому військовому коменданту Краматорська (прізвисько "Терець"), який прибув з території АР Крим.

У складі терористичної групи Лисенко тероризував місцеве населення, активно брав участь у диверсійних актах на території Донецької області. Зокрема, в середині квітня Лисенко з іншими бойовиками намагався захопити військовий аеродром Краматорська, здійснюючи збройні напади на пости українських військових. Брав участь у розробці та організації захоплення військових частин, розташованих у Донецьку.

23 квітня його бандитське угруповання штурмувало Краматорську райдержадміністрацію, застосовуючи вогнепальну зброю проти людей, які охороняли будівлю.

Окрім цього, зловмисник разом з іншими найманцями виконував доручення Гіркіна з викрадення людей. Зокрема він причетний до насильницького захоплення директора тролейбусного депо Краматорська, місцезнаходження якого досі невідомо.

У зловмисника вилучено боєприпаси і флеш-носій з інформацією про проукраїнських активістів з Донбасу, яких він, за дорученням ватажків терористів, залякував.

Стосовно затриманого проводяться відповідні слідчі дії.

СБУ також оприлюднила відео допиту Лисенка. Він, зокрема, заявив, що якщо раніше сепаратисти боролися за ідею, то тепер займаються грабунком і здирництвом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram