ГоловнаПолітика

Президент Франції підтримав Порошенка в реалізації очікуваних реформ

Тепер в Україні починається новий етап, заявили в Єлисейському палаці

Президент Франції підтримав Порошенка в реалізації очікуваних реформ
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Франсуа Олланд привітав новообраного президента України Петра Порошенка з перемогою в першому турі виборів і висловив підтримку в успішному проведенні національного діалогу та реалізації очікуваних інституційних реформ.

Про це йдеться в заяві Єлисейського палацу, поширеній 27 травня, пише УНІАН.

"За вже відомими результатами, Петра Порошенка обрано в першому турі президентських виборів в Україні 25 травня 2014 року. Президент Франції, який зустрічався з ним у Парижі 7 березня, вітає його з обранням", - йдеться в заяві.

"Як зазначила місія спостерігачів ОБСЄ за виборами у своїй попередній доповіді, була висока явка на виборах і голосування пройшло відповідно до міжнародних стандартів, незважаючи на труднощі, з якими зіткнулися в східній частині країни", - наголошено в повідомленні.

Президент Франції наголосив, що тепер в Україні починається новий етап, який повинен включати політичну стабілізацію і відновлення економіки.

Нагадаємо, за підрахунками ЦВК 98% протоколів Порошенко набрав більш ніж 54% голосів виборців і став п'ятим президентом України в першому ж турі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram