ГоловнаПолітика

Україна переходить до другого етапу лібералізації візового режиму з ЄС

Останнім часом Україна провела низку важливих законодавчих реформ

Україна переходить до другого етапу лібералізації візового режиму з ЄС
Фото: www.ostro.org

Європейська комісія схвалила перехід України до виконання другої фази плану дій щодо лібералізації візового режиму з Європейським Союзом.

Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.

"Єврокомісія дійшла висновку, що Україна створила всі необхідні законодавчі, політичні та інституційні рамки і досягла відповідності вимогам першої фази візового діалогу. Тому можна починати другу фазу, в рамках якої Єврокомісія перевірятиме виконання всіх цих правил", - йдеться в повідомленні.

Коментуючи подію, президент Єврокомісії Жозе Манеэл Баррозу зазначив, що пропозиція перейти до другої фази є насамперед визнанням важливих законодавчих реформ, проведених в останні місяці.

"Хоча попереду досі залишається важлива робота, це дуже конкретний сигнал владі та громадянам України, що в умовах наполегливої роботи переваги близької асоціації з ЄС є реальними і відчутними для всіх", - зазначив глава Єврокомісії.

У ЄС зазначають, що після представлення останньої доповіді Єврокомісії з виконання плану дій щодо лібералізації візового режиму в листопаді 2013 року, Україна прийняла закони в області безпеки документів, надання притулку, боротьби з корупцією, боротьби з дискримінацією та захисту даних.

Нагадаємо, 21 березня в Брюсселі відбулася церемонія підписання політичної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram