ГоловнаПолітика

Голова РПЦ привітав Порошенка з перемогою на виборах

Патріарх Кирило застеріг майбутнього президента від втручання в церковне життя

Голова РПЦ привітав Порошенка з перемогою на виборах
Фото: most-kharkov.info

Предстоятель Російської православної церкви патріарх Кирило привітав Петра Порошенка з обранням президентом України.

«Дізнавшись про вибір більшості голосуючих 25 травня громадян України, хотів би привітати Вас і звернути до Вас із пастирським словом, поділитися своїми думками і надіями», - йдеться в посланні Кирила на адресу Порошенка.

«Патріархові Московському і всієї Русі Господь довірив турботу про духовне благополуччя народів багатьох держав. Мені однаково близькі біди і сподівання всіх тих, хто становить паству Російської православної церкви, незалежно від місця їхнього проживання. І я старанно молюся, щоб надії православного народу України не були осоромлені», - зазначив патріарх.

«Сподіваюся, що назавжди припиниться кровопролиття, що ніхто не буде утиснений чи принижений, що реалізується життєвий, світоглядний і культурний вибір кожної групи населення країни», - наголошено в посланні.

Він також висловив надію на те, що церковне життя «буде без будь-якого державного або політичного втручання, а рішення, необхідні для нормалізації, вдосконалення та розвитку цього життя, будуть прийматися вільно і в дусі вірності канонічному порядку».

Голова РПЦ переконаний, що голові держави «необхідно підтримувати відкритий діалог з народом і громадськими лідерами, прислухатися до думки всіх жителів країни».

При цьому, вважає Кирило, «стати гарантом творення гідного життя може тільки людина, яка добре знає, любить і розуміє свій народ, рішуче стає на захист збережених ним моральних цінностей, бачить опору особистого й народного життя в міцній сім'ї, черпає мудрість з істинно духовних джерел».

Нагадаємо, Порошенко є парафіянином Української православної церкви Московського патріархату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram