ГоловнаПолітика

Колесніков обурений підпалом арени "Дружба" терористами

"ДНР - це справжня банда сомалійських піратів"

Президент хокейного клубу "Донбас", нардеп від Партії регіонів Борис Колесніков обурений бандитськими діями представників так званої Донецької народної республіки, які сьогодні вночі скоїли розбійний напад на арену "Дружба", розграбували палац і влаштували пожежу.

Про це сказано в офіційній заяві Колеснікова. ХК "Донбас" проводить на арені свої домашні матчі.

У ніч з 26 на 27 травня озброєні люди увірвалися в арену "Дружба", зв'язали охорону, винесли оргтехніку, плазмові екрани, засоби зв'язку, сейф, який знаходився у фан-магазині, викрали службовий автомобіль. Окремо була знищена серверна, в якій зберігалася інформація камер відеоспостереження. Наостанок вони підпалили будівлю. Зусиллями підоспілих пожежників вогонь вдалося локалізувати. Арені "Дружба" завдано значного матеріального збитку. Людських жертв немає.

Фото: http://hcdonbass.com/

"Як я і говорив тиждень тому, діячі ДНР - це справжня банда сомалійських піратів, яким немає місця в майбутньому Донбасу. У мене немає сумнівів, що всій цій злочинній структурі прийде кінець, і залишилося зовсім небагато для того, щоб жителям Донбасу стало зрозуміло, що і хто стоїть за їх мильними гаслами", - зазначив Колесніков.

Він повідомив, що до 18.00 інженери, архітектори і будівельники закінчать огляд пошкоджень на арені "Дружба".

"У клубу є всі сили і можливості для того, щоб протягом дев'яноста днів, працюючи цілодобово, відновити арену. А юні хокеїсти і фігуристи зможуть приступити до занять 1 вересня. У технічному плані арена буде повністю відновлена до початку чемпіонату в КХЛ", - додав Колесніков.

На помості арени, окрім хокейних матчів, проходили великі легкоатлетичні змагання, унікальний міжнародний турнір "Зірки жердини", баскетбольні матчі і багато інших культурних і спортивних подій.

У "Дружбі" були встановлені 11 світових рекордів, у тому числі в стрибку з жердиною в закритих приміщеннях - в 1993 р. Сергій Бубка та в 2014 р. Рено Лавіллені.

Днями арена отримала право приймати хокейний чемпіонат світу у Дивізіоні 1А.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram