ГоловнаПолітика

Самооборона Майдану напала на Попова

Екс-голову КМДА побили й облили йодом

Самооборона Майдану напала на Попова
Фото: http://korrespondent.net

Самооборона Майдану напала на екс-голову КМДА Олександра Попова після закінчення засідання в Печерському районному суді Києва, де розглядали питання про звільнення його від кримінальної відповідальності за причетність до розгону мітингувальників на Майдані.

Про це повідомляють Українські Новини.

На самому засіданні, яке тривало близько двох годин, суддя Христина Тарасюк почала розглядати питання про встановлення осіб усіх постраждалих у справі.

Із 74 постраждалих на засідання прийшло близько 20.

При цьому під вікнами будівлі суду на вулиці Гайцана, 4 зібралися представники Самооборони, декотрі тримали прапори 4 сотні. Дехто з них, як повідомляє агентство, був у стані алкогольного сп'яніння.

Спочатку вони скандували: "Слава Україні! Героям Слава!" Співали гімн і вигукували нецензурні кричалки на адресу Попова, а також перевернули догори ногами прапор України на будівлі суду.

На самому засіданні саме виник невеликий конфлікт між представниками потерпілих і суддею Тарасюк. Адвокати звинуватили суддю в упередженості і заявили їй відвід. Після цього суддя постановила закрити засідання й оголосила перерву до 14:15  5 червня.

Коли Попов вийшов із будівлі суду, дехто із Самооборони напав на нього: завдали легких тілесних ушкоджень, облили водою і йодом. Крім того, нецензурно висловлювалися на його адресу.

Троє міліціонерів, які перебували неподалік, ніяк не втручалися в конфлікт.

Присутнім журналістам і декому з потерпілих у справі вдалося не допустити побиття Попова, і приблизно через півгодини після початку інциденту 4 сотня Самооборони вишикувалася і пішла на Майдан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram