ГоловнаПолітика

Порошенко має намір налагодити ефективний діалог на сході України

Кандидат у президенти готовий визнати російську мову на сході України "на офіційному рівні"

Порошенко має намір налагодити ефективний діалог на сході України
Фото: Александр Ратушняк

Кандидат у президенти України Петро Порошенко вважає, що його позиція щодо врегулювання ситуації на сході країни здобуде підтримку Росії.

Як повідомляє "Интерфакс", виступаючи на прес-конференції в понеділок у Києві, він зазначив, що має намір налагодити ефективний діалог на сході країни.

"Нам є що запропонувати, - сказав він. - Сподіваюся, що і позиція РФ підтримає мої підходи на сході".

"У наших відносинах з РФ за день нічого не змінилося. Росія - наш найбільший сусід, і враховуючи той факт, що ми повинні зупинити війну і мир дати всій Україні, стабільність східній частині країни, це зробити неможливо без російського представництва, зустрічі з керівництвом Росії в першій половині червня", - зазначив Порошенко.

За його словами, для цього потрібно "дуже ретельно підійти до питання організації зустрічей: порядок денний, документи". "Це не просто для того, щоб потиснути руки і розійтися - ми добре знайомі з паном Путіним і від зустрічі очікуємо важливих наслідків", - додав кандидат у президенти.

Він також зазначив, що готовий до того, щоб російська мова в цьому регіоні була "на офіційному рівні".

Кандидат у президенти зазначив, що після проведення місцевих виборів депутати обиратимуть голову виконкому.

Окрім того, Порошенко зазначив, що для тих, хто сьогодні взяв зброю в руки, але не скористався нею, буде механізм амністії з твердими гарантіями їхньої безпеки.

"Хто відмовиться від діалогу, той не буде стороною переговорів. Ми з терористами переговорів не ведемо", - наголосив він, зазначивши що ніколи не допустить таких подій у країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram