ГоловнаПолітика

Обама привітав український народ

Президент США сподівається на співпрацю з новим президентом України

Обама привітав український народ
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама привітав український народ з проведенням президентських виборів в Україні.

"Від імені всіх американців я вітаю народ України з тим, що їхні голоси були почуті на сьогоднішніх президентських виборах. Незважаючи на провокації і насильство, мільйони українців прийшли на виборчі дільниці по всій країні і навіть в деяких частинах східної України, де за підтримки Росії сепаратистські угруповання прагнули позбавити громадянських прав цілі регіони, деякі сміливі українці все ж таки змогли віддати свої голоси. Ми високо оцінюємо рішучість усіх тих, хто брав участь у виборах, а також зусилля влади України на проведення цих виборів, незважаючи на погрози", - наводить слова Обами прес-служба Білого дому. За його словами, ці вибори стали ще одним важливим кроком на шляху до об'єднання України.

"Сполучені Штати з нетерпінням очікують спільної роботи з наступним президентом, а також із демократично обраним парламентом, щоб підтримати зусилля України у прийнятті важливих політичних та економічних реформ. Ми також продовжуємо підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України, засуджуємо і відкидаємо окупацію Росії і спробу анексії Криму, як і раніше, прихильні до роботи з Україною та іншими партнерами, щоб знайти мирне вирішення конфлікту", - зазначив Обама.

Нагадаємо, за даними трьох екзит-полів, Порошенко набрав на виборах понад 50% голосів виборців, що означає його перемогу на виборах вже в першому турі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram