ГоловнаПолітика

Переговори ДНР з Ахметовим не дали результату

Ахметов спілкувався із сепаратистами по Skype

Переговори ДНР з Ахметовим не дали результату
Фото: EPA/UPG

Представники самопроголошеної Донецької народної республіки і бізнесмен Рінат Ахметов закінчили переговори, які тривали в резиденції Ахметова.

Російське видання ИТАР-ТАСС повідомляє, що їм не вдалося дійти компромісу стосовно націоналізації належних Ахметову підприємств, а також щодо сплати Ахметовим податків у бюджет ДНР.

Повідомляють, що Ахметов особисто не був на переговорах, проте брав участь у переговорному процесі в режимі відеоконференції через Skype. Переговори нібито продовжать у понеділок.

Нагадаємо, Ахметов заявив, що зараз перебуває в Києві.

Удень близько півтори тисячі озброєних і беззбройних прихильників "Донецької народної республіки" прийшли "штурмувати" резиденцію "Люкс" Ахметова на околиці Донецька.

Люди вимагали відчинити їм ворота, скандували: "Ахметов - ворог народу! Ворота відчиняй! Ми прийшли брати своє". Майно бізнесмена збиралися "націоналізувати". Їх стримували озброєні люди в камуфляжі з георгіївськими стрічками і шевронами "Оплот".

"Прем'єр-міністр" ДНР Олександр Бородай повідомив присутніх, що з представниками Ахметова тривають переговори, а людей в його резиденцію пустять "на екскурсію". Проте згодом Бородай заявив, що "екскурсія в резиденцію неможлива, поки переговори не увінчаються успіхом".

Бородай також повідомив, що резиденцію Ахметова "взяли під охорону" до закінчення переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram