ГоловнаПолітика

ГПУ: терористи намагаються всіма способами зірвати вибори на Донбасі

Правоохоронці зареєстрували 83 кримінальні справи з перешкоджання виборам

ГПУ: терористи намагаються всіма способами зірвати вибори на Донбасі
Фото: Hromadske.tv

Правоохоронці станом на суботу зареєстрували 83 кримінальні провадження за фактами перешкоджання виборчому процесу на території Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури.

Відомство підкреслює, що сепаратисти і терористи, які діють на Південному Сході України, намагаються всіма способами зірвати виборчий процес в регіоні: відбувається захоплення виборчих дільниць, знищення виборчої документації, пошкодження серверного обладнання, є випадки викрадення членів виборчих комісій.

У повідомленні також наголошується, що в цілому за фактами, пов'язаними з проявами сепаратизму, посягань на територіальну цілісність і недоторканність України, вчиненням терористичних актів та фінансування тероризму, сепаратизму розпочато 612 кримінальних проваджень.

У рамках розслідування цих проваджень оголошено про підозру 381 особі, з них 102 підозрюваних перебувають під вартою, щодо 147 осіб обрано як запобіжний захід домашній арешт.

У всіх кримінальних провадженнях, окрім першочергових слідчих дій, призначено і проводяться судово-лінгвістичні, судово-психолингвистические, балістичні, фоноскопічні, судово-портретні, медико-криміналістичні експертизи.

Генпрокуратура пояснює, що розслідування цих кримінальних проваджень ускладнюється не тільки тривалістю проведення великої кількості експертиз, а й необхідністю проведення низки слідчих дій на території, де відбуваються бойові дії.

Нагадаємо, вчора Служба безпеки України ліквідувала вірус на серверах Центральної виборчої комісії, який мав знищити результати виборів президента 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram