ГоловнаПолітика

Озброєні люди приходили в донецьку лікарню до поранених бійців "Донбасу"

Донецька ОДА повідомляє, що з пораненими лише поспілкувалися

Озброєні люди приходили в донецьку лікарню до поранених бійців "Донбасу"
Архив
Фото: instagram.com/sashakots

Невідомі озброєні люди приходили в п'ятницю ввечері в Донецьку обласну клінічну лікарню ім. Калініна, де перебувають на лікуванні поранені бійці батальйону "Донбас".

Раніше партія "Свобода" у своєму твіттері повідомила, що ввечері у п'ятницю лікарню ім. Калініна в Донецьку оточили близько 60 боївиків, нібито щоб викрасти бійців добровольчого батальйону, які знаходяться там.

"Дійсно, сьогодні в лікарню приходили близько 10 людей. Вони пройшли до постраждалих бійців батальйону "Донбас", які знаходяться на лікуванні, поспілкувалися з ними і пішли. Фізичного впливу на пацієнтів вони не чинили. Зараз ці люди покинули територію лікарні", - сказано у повідомленні прес-служби Донецької ОДА.

У департаменті охорони здоров'я ОДА також повідомили, що у лікувальних закладах області знаходяться дев'ять поранених. У всіх вогнепальні поранення різної міри тяжкості - від легкої до вкрай важкої. "Поранені перебувають у лікарнях Донецька, Красноармійська та Димитрова", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, як повідомили LB.ua очевидці, в лікарнях Красноармійська поранених бійців батальйону вже немає. Вони там були вдень, проте їх забрали свої.

Добровольчий батальйон "Донбас" потрапив у засідку вранці 23 травня поблизу села Карлівка Донецької області неподалік від Красноармійська. За даними Семенченка, терористи були озброєні автоматами та гранатометами, серед них були снайпери, окрім того, в їх розпорядженні був БТР.

Більшості бійців вдалося вирватися із засідки, частина залишилася в оточенні. Є інформація, що полонених бійців розстріляли.

Батальйон "Донбас" раніше взяв під контроль деякі райони і збирається забезпечувати безпеку на майбутніх президентських виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram