ГоловнаПолітика

Підприємствам Донецька шлють фейкові телеграми про введення військ

Вимагають відпустити додому працівників о 16:00

Підприємствам Донецька шлють фейкові телеграми про введення військ
Фото: EPA/UPG

На підприємства Донецька розсилаються фейкові телефонограми від імені Донецької облдержадміністрації з вимогою терміново розпускати людей по домівках о 16:00 у п'ятницю нібито через введення військ.

Про це повідомила на своїй сторінці у "Фейсбуці" директор зі зв'язків з громадськістю та комунікацій СКМ Наталя Ємченко.

"Важливо. Обережно. Фейк. На комунальні підприємства Донецька, на великі промислові підприємства міста та у державні установи масово розсилаються ФЕЙКОВІ телефонограми від ДонОГА. Суть - терміново розпускати людей по домівках о 16-00. Нібито - через введення військ", - написала вона.

Раніше, у п'ятницю, Донецька облдержадміністрація повідомила, що не має відношення до розповсюдження інформації про введення у Донецьку воєнного стану..

"Облдержадміністрація офіційно заявляє, що такі дані не відповідають дійсності і є частиною інформаційної війни проти України. Просимо не піддаватися паніці і довіряти повідомленням лише з офіційних джерел", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Деякі підприємства Донецька, як повідомляє кореспондент LB.ua, прислухалися до вимог. Так, "Макдональдс" на бульварі Шевченка сьогодні закривається о 17.00, як йдеться в оголошенні, "з метою забезпечення безпеки відвідувачів та працівників".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram