ГоловнаПолітика

Путін: грубо кажучи, Янукович - діючий президент

Однак РФ працюватиме з новою владою в Україні після виборів

Путін: грубо кажучи, Янукович - діючий президент
Архив
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін заявив, що легітимним президентом України залишається Віктор Янукович.

"Грубо кажучи, за чинною Конституцією не можна обирати, тому що президент Янукович не відсторонений... Строго кажучи, за Конституцією - він діючий президент", - сказав Путін на пленарному засіданні Петербурзького міжнародного економічного форуму у п'ятницю, передає РИА Новости.

"Всього чотири способи відсторонення. Смерть - я так вважаю, що його хотіли, звичайно, знищити. Друге - хвороба, яка не дає можливості виконувати обов'язки. Третє - імпічмент, і він не був проведений відповідно до Конституції. І четверте - особиста відставка", - сказав він.

При цьому Путін заявив, що "набагато розумніше" було б провести референдум, змінити Конституцію та на її підставі сформувати нові органи влади, зокрема обрати новий парламент і президента.

Однак, за його словами, Росія буде працювати з новими владними структурами в Україні після виборів.

"Ми і сьогодні працюємо з тими людьми, які влада контролює (у Києві), але після виборів, звичайно, будемо працювати і з новообраними структурами", - сказав Путін. "Я сподіваюся, коли вибори пройдуть, будуть припинені негайно всі бойові дії", - додав він.

Нагадаємо, офіційно Росія відхрещується від організації блокування окружкомів у Донецькій і Луганській областях сепаратистами. Українські спецслужби при цьому наполягають, що ці дії координуються РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram