ГоловнаПолітика

На Донбасі відкриються щонайбільше 50% виборчих комісій, - ОПОРА

На думку Айвазовської, є загроза саботажу з боку членів виборчкомів

На Донбасі відкриються щонайбільше 50% виборчих комісій, - ОПОРА
Фото: Юлия Беренштейн

За найоптимістичніших прогнозів на Донбасі в день виборів президента відкриються не більше, ніж 50% виборчих комісій.

Про це заявила сьогодні на прес-конференції в Києві координатор виборчих і парламентських програм громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська, повідомляє власний кореспондент LB.ua.

"На жаль, ми змушені констатувати що в день голосування в Донецькій і Луганській області за найбільш оптимістичних прогнозів відкриються не більш, ніж 50% виборчих комісій для проведення голосування. Тенденції на Сході залишаються досить таки загрозливими в зв'язку з тим що, тривають захоплення приміщень окружних виборчих комісій, залякування членів виборчих комісій, напади на спостерігачів", - зазначила вона і додала, що за нинішніх заходах безпеки можна організовувати вибори щонайменше у половині виборчих дільниць на території цих двох регіонів.

Також Айвазовська зазначила, що в цілому в Україні загрози зриву виборів немає.

"На сьогодні ми змушені констатувати той факт, що найбільший виклик для виборів в Україні в цілому, - це потенційний саботаж з боку членів виборчих комісій і тих, хто незаконним способом будуть мотивовані не виконувати свої службові обов'язки", - додала вона.

Нагадаємо, Служба безпеки України ліквідувала вірус на серверах Центральної виборчої комісії, який мав знищити результати виборів президента 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram