ГоловнаПолітика

У Міндоходів пояснили причину перевірок у газеті "Вести"

Податківці запевняють, що це не пов'язано з журналістською діяльністю видання

У Міндоходів пояснили причину перевірок у газеті "Вести"
Фото: LB.ua

Розслідування податкової міліції Міністерства доходів і зборів діяльності підприємства "Вісті Мас-Медіа”, яке випускає газету "Вести", не пов'язане з журналістською діяльністю і редакційною політикою видання.

Про це повідомили в прес-службі міністерства з посиланням на першого заступника доходів і зборів Ігоря Білоуса, який курирує податкову службу.

"Редакційна політика видань, які видає "Вісті Мас-Медіа", ніяк не пов'язана з розслідуванням діяльності цієї компанії. Вид діяльності підприємства не має значення, якщо його використовували в незаконних схемах", - цитує прес-служба голову податкової.

У відомстві наголосили, що Міндоходів не проводить податкових перевірок ЗМІ під час передвиборної кампанії, а перевірка видання "Вести" пов'язана виключно з незаконною конвертаційною діяльністю.

"Свобода слова - безсумнівно, священний для демократичного суспільства принцип. Саме тому свого часу Міндоходів погодилося не проводити планових податкових перевірок засобів масової інформації на період передвиборної кампанії. Обіцянку ми дотримали", - йдеться в повідомленні.

Також у міністерстві зазначили, що тільки "слідство і суд покажуть, що саме відбувалося з "Вістями Мас-Медіа" і як використовувалися гроші, отримані від сумнівних оборудок".

Нагадаємо, вчора підрозділ податкової міліції Міністерства доходів і зборів України спільно з Держфінмоніторингом України заблокував рахунки ТОВ "Вісті Мас-Медіа" і директора вказаного товариства Ігоря Гужви. В офісі "Вістей Мас-Медіа" на Червоноармійській вулиці в Києві проводили обшук, під час якого в кабінеті головного редактора газети "Вести" знайшли 1,5 млн грн готівкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram