ГоловнаПолітика

Кабміну відзвітував про початок виплат членам сімей "Небесної сотні"

Рідні кожного з 96 загиблих отримають по 121,8 тис. грн

Кабміну відзвітував про початок виплат членам сімей "Небесної сотні"
Фото: Макс Левин

Виплати членам сімей загиблих "Небесної сотні" в розмірі 11,7 млн грн спрямовано в регіони, повідомляє прес-служба Кабміну в п'ятницю.

Згідно з інформацією, допомогу в розмірі 121,8 тис. грн отримають сім'ї кожного з 96 загиблих на Майдані.

"На сьогодні ми вже маємо затверджений порядок виплат і засоби для їх здійснення. Членам сімей загиблих для отримання допомоги необхідно тільки звернутися в орган соцзахисту за місцем реєстрації та надати необхідні документи", - повідомила міністр соціальної політики Людмила Денисова.

Окрім одноразової грошової допомоги, уряд із 14 травня здійснює доплату до пенсії у зв'язку з утратою годувальника в розмірі 5 тис. грн усім непрацездатним членам сімей, які перебували на утриманні загиблих (померлих). За даними органів Пенсійного фонду, призначення доплати здійснено 68 членам сімей 41 загиблого, які мають право на отримання доплат. Зараз доплату до пенсії виплачено членам сімей 30 осіб.

Для отримання одноразової грошової допомоги членам сімей загиблих необхідно звернутися до органу соцзахисту населення за місцем реєстрації та надати документи: заяву на отримання одноразової грошової допомоги, в якій зазначають реквізити рахунка в уповноваженому банку, куди буде перерахована допомога; копію документа, що посвідчує особу; копію свідоцтва про смерть загиблого члена сім'ї; копію ідентифікаційного номера; копії документів, що підтверджують родинні стосунки (свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження); письмову згоду інших членів сім'ї на виплату допомоги; довідку про склад сім'ї та довідку про доходи (для утриманця).

Нагадаємо, 20 травня рідні загиблих "Небесної сотні" приходили в Кабмін на зустріч із владою. Вони скаржилися, що досі не отримали допомогу від держави. Після цього перший віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема вибачився перед ними і пообіцяв, що до кінця тижня питання буде залагоджено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram